Volledige focus op mijn eigen salon

Het duurde even een tijdje maar nu weer eindelijk tijd voor een nieuw blog. Ik ga hem proberen bij te houden 1 x in de maand. Met uitzondering als er nieuwe producten bij komen 😉. Ik begon met iedere week maar zooo…dat is wel een heel karwei om dat voor elkaar te krijgen tussen alle bedrijven door..

Dit keer gaat de blog over mijn bevindingen van de afgelopen 2 maanden om me volledig te gaan focussen op mijn eigen salon.

Zoals de meeste weten werkte ik vorig jaar 2x per week nog in Heerenveen als nagelstyliste. Eind oktober heb ik de stap gezet en besloten om vanaf 1 januari me volledig te gaan richten op mijn eigen salon.

Vond ik het eng en spannend? Ja natuurlijk, maar het idee alleen al gaf me ook rust. Het is best veel 3 dagen in de week mijn eigen salon. 2 x per week naar een andere locatie rijden en daar een hele dag werken, vervolgens van beide salons de planning doen en evt klanten verschuiven als ze hun afmelden of dat het mooi aansluitend is op de andere klanten.. de sporten van de meiden, het gewone gezinsleven en Martinus zijn bedrijf waar ook de administratie en dergelijke voor gedaan moet worden.

Nu zijn we 2 maanden verder en het was en is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb.

Mijn dochters hebben veel meer rust, want ja hun moeder is meer thuis. Als ze uit school komen en ik ben nog in de salon aan het werk, dan komen ze even door de deur heen wippen en gedag zeggen. Als er wat is dan ben ik altijd in de buurt. Mijn meiden zijn al hele dames ( 8, 11 & 14) dus ze redden hun verder zelf prima. Als ik even pauze heb kan ik gezellig bij ze zitten en kletsen we wat er die dag op school gebeurd is. En nu kunnen er ook weer spelers mee naar huis, want als ik weg was te werken dan kon dat die dagen niet.

Mijn jongste dochter is echt zo ontzettend veranderd sinds ik deze stap gezet heb. Ik dacht altijd doordat ze grote zussen had het hele speel gebeuren met speelgoed ( barbie’s playmobiel) overgeslagen werd, omdat ze ook niet zag dat haar zussen er mee speelden. Dus eigenlijk gedroeg ze haar ouder dan ze daadwerkelijk was. Nou dit is dus nu niet meer het geval.. waarschijnlijk heeft ze gewoon niet echt lekker in haar vel gezeten al die tijd of zelf de rust niet kunnen pakken om te gaan spelen. Ze vroeg ook alle avonden: ( moet mem (mama in het fries) morgen weg te werken) Sinds dat ik nu alleen in mijn eigen salon werk speelt ze weer heerlijk fijn met het speelgoed. Oke niet alle dagen maar onze woonkamer ligt met regelmaat weer bezaaid met playmobiel, barbies noem maar op.. Wat een heerlijk gevoel dat het niet meer alleen achter de telefoon of tv kijken is.

En voor mezelf… mijn huishouden is eindelijk weer op orde haha.. de wasmanden zijn niet constant meer overvol wat de afgelopen 1,5 jaar wel vaak het geval was. Ja we deden beide het huishouden en als martinus vrij was en ik niet dan deed hij het nodige gelukkig. Maar aangezien hij ook een ondernemer is en behoorlijk veel werkt bleef het er een beetje bij..

Mijn huis is nu weer netjes, en daardoor heb ik meer vrije tijd als ik ook vrij ben. Ik hoef dan niet alleen maar meer het huishouden of boodschappen te doen. Ik heb veel meer energie om de momenten dat ik vrij ben leuke dingen te doen met de meiden. Maar ook tijd voor mezelf in te plannen. Lekker een boek lezen, film kijken of gewoon lekker relaxen! Heerlijk.

En ja aangezien nagels echt mijn passie is breng ik ook veel van mijn vrije tijd door (als de meiden op school zitten) in de salon. Mijn nailart vaardigheden verbeteren. Nieuwe nagelvormen uitproberen. Online trainingen volgen noem maar op.

Mis ik dan niet het werken met collega’s, want ja alleen in de salon is wel wat anders. Ja en nee. De gezelligheid en het even lol trappen met lieve collega’s ja dat mis ik soms wel. Maar ik ben niet de hele dag alleen. Elk anderhalf uur of uur heb ik weer een nieuwe klant aan de andere kant van de tafel zitten. Gezellig kletsen, lachen en ondertussen de nagels weer tiptop in orde maken.. Genoeg gesprekstof elke dag weer 😊 Dus het gemis van collega’s is daardoor wel minder dan dat ik bijv. zou stoppen en een totaal ander beroep zou kiezen waardoor ik de hele dag alleen ben.

Ik heb een hele gezellige tijd gehad in Heerenveen met leuke collega’s en klanten. Maar om me nu volledig te kunnen richten op mijn eigen salon en mijn gezin maakt mij 1 van de gelukkigste mensen op aarde.

Mijn droom is nu echt aan het uitkomen.. mijn eigen salon, volledig zelfstandig een top gezin waar iedereen van elkaar houd en elkaar lief heeft en gelukkig is…

Genoeg nieuwe ideeën nog op de planning die ik nog wil uitvoeren. Education is the key en je kunt jezelf altijd verbeteren.

Tot de volgende keer.

Tagged , , , , , , , , ,

8 gedachten over “Volledige focus op mijn eigen salon

 1. Ik ga je volgen met jouw goedkeuring, mooi geschreven hoor. Wat een top besluit heb je genomen en ozo belangrijk voor het gezin.

  Geniet van dit verdere hoofdstuk

  1. Hoi Bert,
   Dank je. Ja dat ga ik zeker doen! Het is zo enorm fijn nu dichtbij mijn gezin te kunnen zijn. En toch mijn passie te kunnen blijven uitvoeren. Iedereen blij & gelukkig dat is zo belangrijk.

   Jazeker leuk dat je me wilt volgen.

   Groetjes Mariska

 2. Heb enorm veel respect voor je, dat weet je.
  Je hebt voor jouw de juiste keuzes gemaakt.
  Topper ben je

  1. Super lief van je Peggy. Dank je.
   Zo blij met deze stap die ik gemaakt heb!

 3. Ik ben trots op je meid.

  1. Dank je coby.
   Xxx

 4. Erg mooi te lezen dat je een geweldige keuze hebt gemaakt die niet alleen je eigen werkzaamheden ten goede komt, maar ook jullie allen een boost heeft gegeven! Absoluut TOP!

  1. Ja echt de juiste beslissing voor zowel mijzelf als ons gezin.
   Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *