Van hobby naar passie naar fulltime job.

Als je van je hobby je werk kan maken, dat zou perfect zijn toch? Ik kan je daarop maar 1 antwoord geven en dat is een dikke JA!

Klanten vragen vaak aan mij: Doe je nog meer behandelingen behalve nagels? Waarop ik antwoord: Nee ik doe alleen nagels. Meestal vraagt de klant dan: Maar word je er niet helemaal flauw van de hele dag hetzelfde?

Nee, daar heb ik absoluut geen last van. Ik heb namelijik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Uiteraard antwoorden klanten dan altijd positief. O ja dan snap ik het want mooier dan dat bestaat er natuurlijk niet. En dat is ook zo, wat ben ik trots dat het me gelukt is ( uiteraard met keihard werken) om mijn eigen salon te starten .

Een baan waar ik al mijn passie en creativiteit in kwijt kan. Ik mag heel graag tekenen en vind het nog mooier als ik mijn tekening van papier vervolgens op de nagel kan maken. Dit lukt natuurlijk niet altijd en vind ze nog niet altijd perfect. Maar met veel oefenen komen we een heel eind.  

Vaak denk je toch al snel een nagelstyliste doet toch eigenlijk de hele dag hetzelfde? Nee dat is het absoluut niet… Van gellak tot verlengingen, van french naar nailart & glitters.. Niet te vergeten de kennis van de natuurlijke nagel en daarbij de klant zo goed mogelijk adviseren om haar nagels gezond te houden en de juiste adviezen te geven bij probleemnagels. Genoeg afwisseling de hele dag. Daarbij zijn er ook verschillende wedstrijden ieder jaar waar je aan mee kunt doen. Voor ik in de nagelbranche terecht kwam wist ik dit allemaal niet eens, het is echt zo leuk om te zien hoe fanatiek iedereen is met de wedstrijden.

 Afgelopen jaar was mijn eerste keer dat ik hieraan meedeed met het Lillynails team. Wat waren er mooie creaties gemaakt en daarbij waren we ook in de prijzen gevallen Zo ontzettend leuk. Ik heb toen echt veel geleerd en ik zal volgend jaar waarschijnlijk weer mee doen. Ondertussen ben ik al druk bezig met de voorbereidingen, maar die laat ik na de wedstrijd aan jullie zien!  Voor nu hou ik deze nog even geheim.

Om bij te blijven van alle nieuwste trends vind ik het wel belangrijk om door te blijven trainen en workshops te volgen. En om dit geweldige vak uit te oefenen heb je wel echt de juiste trainingen/ workshops nodig. Ik ben begonnen met trainingen te volgen, maar kwam er als snel achter toen ik een perfectie training van Tracey Lee volgde dat ik bij mijn opleiding lang nog niet alles geleerd had. Ik vind het ook iedere keer weer geweldig om een training te volgen, je krijgt er zo’n enorme motivatie boost van en iedereen keer leer je er weer van en zo kun je jezelf blijven triggeren om jezelf te perfectioneren.

Een hele belangrijke en waardevolle training die ik gevolgd heb was met een aantal teamleden van het Lillynails Benelux team in januari 2019. We zijn toen naar Zweden geweest waar we een 4 daagse training volgden. Wow voor de eerste keer vliegen… doodeng vond ik dit, en voor het eerst bij mijn gezin zolang weg….Voor vele die dit zullen lezen is dit misschien heel gewoon maar voor mij was dat wel echt een dingetje… pfff ik heb ze ook echt enorm gemist.

Maar gelukkig waren we met meer en hebben ze me geholpen met alles inchecken, douane etc..echt heel fijn en geruststellend! En gelukkig zat ik niet alleen in het vliegtuig maar fijn naast Janet (Lillynails teamlid) en heeft ze me alles verteld hoe het nu verder ging etc. Daarbij was het ook de eerste kennismaking met haar in het echt dus de klik was er eigenlijk ook meteen. Gezellig zitten kletsen.. Ik met klotsende oksels van de spanning haha. Nog geen anderhalf uur later en we stonden alweer op de grond…  

En dan ben je ineens in Zweden.. Het was een geweldige ervaring. Zo’n warm onthaal door de Zweedse dames van Lillynails en ik heb hier ook weer zoveel geleerd en heb jaaaa mijn certificaat behaald om met de Lillynails producten trainingen te gaan geven.

Dus ja totaal geen saaie job waar ik hele dagen hetzelfde doe, het is een heel uitgebreid en afwisselend vak.  

En het belangrijkste is ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en hoop dit nog vele jaren te kunnen doen in mijn eigen salon. Alle dagen nieuwe mensen ontmoeten, gezellig kletsen, en de klant verlaat de salon weer helemaal happy. Ja een topjob…

Tot de volgende keer.

Sparklenails Lillynails instructor

Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *