Informatie

Informatie

Leuk dat je deze pagina aangeklikt hebt.

Hierin staat voor jullie klanten interessante informatie op m.b.t waar op te letten bij een nagelstudio en uitleg prijzen.

Neem even een paar minuten de tijd om het door te lezen.

De meest gestelde vraag door klanten is:

 ”Hoe duur is een nieuwe set?”

Zodra een styliste een getal van 40 euro of meer noemt vind men het te duur.

Maar laten we het eens op een rijtje zetten wat een stylist kwijt is voor dit bedrag. Dit telt voor een nagelstylist die als zelfstandig ondernemer aan het werk is.

Laten we het eens opsplitsen:

BTW 21% = 40.00-21% = €31.60
Product kosten ± €6,00 = €31.60-6= €25.60
Thee/koffie, schoonmaakmiddelen, gas water licht evt airco enz. ±15% per behandeling: €25.60-15%= €21.76
Dan hebben we verzekeringen evt huur van een pand, bankkosten, kosten pinautomaat enz. laten we dat voor het gemak houden op nog eens 15% = € 21.76-15%=€18.49
Als styliste dien je bij te blijven met de laatste trends en technieken dus we hebben abonnementen op vakbladen en volgen met regelmaat trainingen en workshops laten we dat op 7.5% houden per    behandeling = €18.49 – 7.5%= €17.09Hier gaat nog inkomstenbelasting en inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet €17.09- ± €6.00= €11.09
€11.09 gedeeld door gemiddeld 1,5 uur dat men met jouw nagels bezig zijn is een uurloon van €8,32.

Nog een berekening voor een voorbeeld:

Bij een werkweek van 40 uur (lees 50a 60 uur schoonmaken, social media posten, website updaten, klanten vragen beantwoorden)  zou jouw styliste een netto inkomen hebben van €1442.13 per maand, maar… dan moet hij/zij wel 52 weken 40 uur achter elkaar werken.
Het minimum loon voor een volwassene is vanaf 1 juli 2019: € 1.635,60 daar zit jouw nagelstyliste €193.47 onder. Een bijstandsuitkering is in 2019 €1336.42 per maand voor een gezin, jouw styliste heeft maar 105,71 meer.

Is het nu nog steeds duur?

Deze berekening is gebaseerd op 40 uur continue werken, geen vakantie, niet ziek worden, geen onverwachte privé omstandigheden.
Geen enkele klant moet in deze berekening zijn/haar afspraak verzetten.
Niet ziek worden, niet wegblijven.

We weten allemaal dat geen enkele styliste 40 uur achter elkaar kan werken. Klanten komen niet opdagen, verzetten afspraken, zijn ziek, kan allemaal gebeuren maar de styliste merk dit direct. Wanneer iemand niet op komt dagen of een afspraak verzet en het hiermee ontstane gat niet opgevuld kan worden door een andere klant wil dat voor de styliste zeggen GEEN INKOMEN.

En dan de vraag:Waarom moet een styliste zichzelf (lees haar prijs) verdedigen? Of haar opgelaten voelen omdat ze met de prijs omhoog gegaan is. Wanneer je naar de kapper gaat ga je ook niet in onderhandeling over de prijs. Als je boodschappen doet ga je ook niet onderhandeling over het eind bedrag.

Tips en adviezen voor jullie als klanten. Er zijn een paar dingen waar je als klant op kunt letten.

Een styliste is erg trots op haar certificaten, kijk direct of er certificaten zichtbaar zijn, ook al is ons vak niet erkend is een gedegen kennis van producten en het menselijk lichaam gewenst. Wanneer er een certificaat hangt weet je dat jou styliste serieus met haar vak bezig is.
Is de werkplek (tafel) schoon? Rommelig mag maar de werkplek moet wel schoon zijn, ongeacht hoeveel klanten er die dag al gedaan zijn. De tafel dient na iedere klant schoongemaakt te worden, ook de plaat van de lamp waar jij je hand in moet leggen.
Vraag aan de stylist hoe ze haar werkmaterialen reinigt.
Worden de vijlen gereinigd of heb je eigen vijlen? Wanneer er vijlen niet gereinigd worden en klant A heeft een bacteriële infectie en daarna worden ze bij klant B gebruikt, wat denk je wat er dan gebeurd?
Staan er merken op de potje, flesjes enz. waar mee wordt gewerkt? Wanneer het blanco potjes zijn, zijn het vaak producten van bijvoorbeeld Ali expres en deze zijn niet allemaal EU gekeurd.
Dit zijn een paar kleine dingen die jij als klant in een oogopslag kunt zien en waardoor je weet of je bij iemand terecht bent gekomen met passie voor haar vak en nagelstyling als een vak ziet niet als een hobby.

Uitzonderingen bevestigen de regel uiteraard, er zijn ook stylisten zonder certificaten die heel serieus met het vak bezig zijn. Kijk naar bovenstaande punten, punt 2 t/m 4 zijn erg belangrijk, er zijn niet gecertificeerde stylisten die volgens deze punten werken en prima werk afleveren.

Hygiëne is altijd het aller belangrijkste. Praat hierover met je styliste, als zij volgens de “voorschriften” werkt zal ze hier met trots over vertellen.

Vergeet niet dat ze werkt aan/op jouw lichaam.

Je mag best eisen dat jouw nagelstylist weet waar hij/zij mee bezig is.

Waarom is de Aziatische nagelsalon dan een stuk goedkoper?
Hier wordt vaak gewerkt (niet allemaal uiteraard) met M.M.A.
MMA: wat is MMA staat voor : methyl methacrylate
Deze substantie, methyl methacrylate, ook bekend als MMA, is een goedkoop lijmmiddel die zorgt voor een sterke bevestiging en een snelle droging. Echter bij sommige vrouwen kan dit middel een allergische huidreacties veroorzaken op de plaats waar de kunstnagels de huid raakt. Bovendien kan het nagelbed onherstelbaar worden beschadigd. Volgens Dr. Shelley Sekula Rodriques een dermatoloog uit Texas, kan het middel in sommige gevallen zelfs een zenuwbeschadiging veroorzaken of een verergerde allergie.

Het Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration), waarschuwde reeds in 1974 voor de gevolgen van het gebruik van MMA, waarna veel nagelstudio’s en fabrikanten overgingen op EMA (ethyl methacrylate), een veiliger maar veel duurder middel.

MMA word in veel Aziatische salons gebruikt omdat het veel goedkoper is, het is een middel wat niet gemaakt is voor de nagelindustrie. Om het product goed te laten hechten op jouw nagels dient deze zeer ruw te zijn. Er wordt dan ook veel te veel van jouw natuurlijke nagels weg gevijld anders hecht het product niet en hierdoor beschadigen jouw natuurlijke nagels. Alle Europese merken werken met E.M.A. wat wel is ontwikkeld voor de nagel industrie en daardoor beter voor jouw natuurlijke nagels.

Doordat een van de grondstoffen veel goedkoper is kunnen zij de kunstnagels ook goedkoper aanbieden.

Helaas neemt men het daar meestal ook niet nauw met hygiëne, de vijl die bij jouw gebruikt wordt word ook bij de volgende klant gebruikt, instrumenten worden niet gedesinfecteerd tussen klanten door. Stel je voor dat jouw tandarts of de tattooshop waar je je tattoo laat zeten dit niet doet, ga je daar dan nog eens heen?
Het gaat om jou lichaam en jouw gezondheid

Het gaat om jou lichaam en jouw gezondheid