Het belang van de juiste handverzorging

Wie doet er dagelijks aan de juiste handverzorging? Het merendeel denkt vast nu: ik smeer ze dagelijks in dus ja ik verzorg mijn handen goed. Maar je nagels dan doe je daar ook wat speciaals aan? Hierbij zie en hoor ik vaak een veel voorkomende denk fout. Meeste zeggen:Ja maar ik heb een product op mijn nagels dus er kan niks op/in mijn nagels trekken toch? Of ja ik smeer mijn handen elke dag in met een crème.

Juist wanneer je een product op je nagel hebt is het belangrijk je nagel goed te verzorgen. Hierdoor zorg je ervoor dat het product wat je erop hebt beter blijft zitten en je natuurlijke nagel niet uitdroogt. De juiste nagelverzorging gaat je niet lukken met een crème of balsem. Hiervoor heb je een goede olie nodig.

Zoals de titel het al aangeeft hebben je handen en nagels de juiste verzorging nodig. Vooral nu de koudere dagen komen en je handen van de warme lucht ineens naar de koude buitenlucht gaan. Het temperatuur verschil is te groot waardoor juist nu je handen maar ook je nagels schreeuwen om verzorging. Denk aan winterhanden, hele stugge nagelriemen, kloofjes.. En daarbij zijn je handen (en je uiterlijk uiteraard ) je eerste visite kaartje als je ergens komt. Denk aan handen schudden of evt. achter de laptop of op een kladblok belangrijke punten te noteren als je voor zaken ergens bent.

Het is best jammer dat wanneer ik ergens kom voor mijn werk of gewoon op een verjaardagsvisite of familie-uitje heb dat er een aantal zijn die hun handen verstoppen. Oke, ik snap dat velen weten dat ik nagelstyliste ben en ze hun vaak verontschuldigen. Ja niet naar mijn handen kijken hoor want heb er weinig aan gedaan de laatste tijd. Hetzelfde heb ik ook om eerlijk te zijn als mijn kappersbezoek iets te lang geleden is en ik vervolgens een kapster aan de andere kant van mijn nagel tafel heb zitten! Dan denk ik ook mmmm ik moet nodig naar de kapper (met het schaamrood op mijn wangen hahaha) Maar eigenlijk is het zonde. Met de juiste routine in je handverzorging word het een automatisme wat je iedere dag gaat herhalen. Hetzelfde als je gezicht reinigen, tanden poetsen, haren kammen..

Als tip zorg ervoor dat je je nagelriemolie & handcrème bij je tandenborstel hebt staan. Zo zie je s ’ochtends en s ’avonds het flesje nagelriemolie & handcrème staan en heb je de eerste 2 keren op een dag al te pakken zonder er voor na te hoeven denken. Gevolg het word al snel een routine.

Je kun een flesje net zoals ikzelf ook heb bijvoorbeeld tussen de kaarsen op je salontafel neerzetten. Als je dan s ‘avonds lekker op de bank hangt of desnoods s ’middags samen met je kids of huisdieren op de bank even tv zit te kijken zie je hem jaja weer staan en kun je ze lekker even behandelen en de olie zijn werk laten doen. De flesjes van Lillynails die in de salon verkrijgbaar zijn hebben een mooie verpakking waardoor het ook geen doorn in het oog is zo tussen de kaarsen hahaha..

Heb je extreem droge handen à Smeer je handen in met olie en doe boterhamzakjes om je handen en ga zo even lekker bankhangen, tv kijken, muziek luisteren noem maar op. Door de warmte zal de olie vloeibaarder worden en je poriën gaan open staan waardoor het lekker kan intrekken.

Als je minimaal maar 2 x per dag je nagels in oliet dan zit je goed. Je nagelriemen zullen hierdoor soepeler worden waardoor ze goed aansluiten op je nagel en je een betere bescherming geven tegen evt. bacteriën en viezigheden die eronder door kunnen komen en je nagel groei daardoor kunnen verstoren. En nog een feit waar olie zit kan geen water komen. Je nagel herstelt dus ook sneller iedere keer als je je handen wast ( en dat doen we heel wat keren op een dag )

Het merendeel van mijn klanten zijn al helemaal fan van de olie en handcrème 🙂 . Nadat ik ze uitgelegd heb waarvoor het juist zo goed is gebruiken ze het bijna allemaal netjes 2 x per dag. En ze merken echt het verschil, en het leuke is ze geven het advies ook weer door aan hun vriendinnen, buurvrouwen, familieleden.. Op naar heel veel verzorgde handen en nagels haha dan is de missie geslaagd en hoeft niemand zijn handen meer te verstoppen als ze ergens op visite zijn..

De Lillynails olie

Druppel met het pipetje onder vrije rand van je nagel. Even laten intrekken (tel tot 10) daarna de nagelriemen lekker verder in masseren.

Lilly Nails handcrème

Gebruik iedere keer nadat je je handen hebt gewassen even een klein pompje crème en smeren maar.

Leuk weetje 🙂 Vanaf je 35e is het aanbevolen om Handcrème Aardbei te gebruiken omdat deze de aanmaak van nieuwe cellen bevordert. Dus dames boven de 35 maar snel de handcrème Aardbei inslaan ;-).. Hele lichaam er maar mee insmeren.. Doei botox & Fillers hahaha

Tot de volgende keer

lillynails olie en handcreme
Tagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *